Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen urakka Pekingin olympialaisissa käynnistyy torstaina aamupäivällä, kun vastaan asettuu Slovakia.

Leijonat lähtee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä koko joukkueen pitäisi olla terve. Suomi on ennakkoon myös kamppailun selvä ennakkosuosikki, sillä joukkuetta pidetään turnauksen kovimpana mestarisuosikkina yhdessä ROC:n kanssa.

Televisiointi / radio

Suomen ja Slovakian välistä kamppailua pystyy seuraamaan suorana lähetyksenä televisiosta TV5-kanavalta sekä maksullisesta discovery+-suoratoistopalvelusta kello 10.40 alkaen. Leijonien ottelun selostaa Oskari Saari.

Huomaathan, että TV5-kanava näkyy olympialaisten ajan myös antenniverkon kautta kanavapaikalla 27. Tämä saattaa vaatia kanavien uudelleenhaun.

Mikäli et pääse tv:n äärelle, niin Suomen ottelua voi seurata selostettuna myös Yle Puheen ja ruotsinkielisen Yle X3M:n kautta.

Poissaolot

Molemmilla joukkueilla on ennakkotietojen mukaan hyvä terveystilanne ennen avausottelua.

Suomelta Marko Anttila ja Jussi Olkinuora ovat kuitenkin joutuneet viettämään aikaa myös eristyshotellissa, eikä kaksikkoa nähdä kokoonpanossa vielä Slovakiaa vastaan, vaikka he ovatkin liittyneet takaisin joukkueen vahvuuteen.

Kentälliset

1:
60 Markus Granlund – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula – 81 Iiro Pakarinen
40 Petteri Lindbohm – 42 Sami Vatanen

3:
15 Miro Aaltonen – 28 Joonas Nättinen – 20 Niko Ojamäki
3 Niklas Friman – 13 Valtteri Kemiläinen

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 71 Leo Komarov
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka

Maalilla:
29 Harri Säteri (35 Frans Tuohimaa)

Parhaat pistemiehet

Suomelle ja Slovakialle ottelu on olympiaturnauksen ensimmäinen.

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Suomelle ja Slovakialle ottelu on olympiaturnauksen ensimmäinen. Lohkon muista joukkueista Ruotsi avasi turnauksen 3-2-voitolla Latviasta, joten Tre Kronor on lohkon kärkipaikalla.

Valmentajien kommentit

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen uskoo, että olympialaisissa nähdään todella tiukkoja otteluita, vaikka Leijonat lähteekin kamppailuihin ennakkosuosikkina.

– Historia ei tietenkään takaa meille mitään. Tiedämme, että ilmaiseksi emme saa mitään. Pyrimme olemaan parhaimmillamme tiukoissa peleissä, ja jos se on siitä yhdestä maalista kiinni, niin olkoon sitten niin, Jalonen sanoi Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa Suomen Jääkiekkoliiton mukaan.

Näin käy

Suomen ja Slovakian ottelusta voi povata ennakkoon tunnustelevaa ja tasaista kamppailua, sillä joukkueet eivät ole päässeet pelaamaan harjoitusotteluita ennen olympialaisia.

Slovakia yrittää häiritä Leijonien pelisuunnitelmaa fyysisellä pelillä, mutta vahvasti molempiin suuntiin pelaava Suomi ei anna ilmaiseksi maaleja ja on vain yksinkertaisesti tehokkaampi joukkue. Leijonat avaa turnauksen 3-1-voitolla.