Iltalehti on saanut sisäpiirilähteiltään selville, että Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF erottaa Venäjän ja Valko-Venäjän jäsenyydestään tänään. Erotustoimenpiteet suoritetaan siksi, koska Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja Valko-Venäjä tukee Venäjän toimintaa.

IIHF:n hallitus kokoustaa asian tiimoilta tänään kello 19:00 Suomen aikaa, mutta sisäpiiritietojen mukaan päätös on jo tehty ja erottamiseen vaadittavat tiedotteet on jo laadittuna valmiiksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että Venäjä menettää lähitulevaisuudessa sille tarkoitetut arvoturnaukset. Maan oli tarkoitus isännöidä tulevan vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoja sekä kevään 2023 MM-kisoja.

Päätöksen myötä Venäjä ja Valko-Venäjä eivät saa myöskään osallistua Suomessa pelattaviin MM-kisoihin keväällä. Iltalehden tietojen mukaan Itävalta korvaa Venäjän Helsingin lohkossa ja Ranska ottaa Valko-Venäjän paikan Tampereen lohkossa.

Lisäksi Helsingissä pelattavaksi tarkoitetut ottelut ollaan siirtämässä tietojen mukaan pois Hartwall Arenalta. Uusi pelipaikka otteluille on tämän hetken tietojen mukaan Helsingin jäähalli Nordenskiöldinkadulla.