Kansainvälisen jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja René Fasel kommentoi venäläiselle uutistoimisto Tassille kitkerästi Leijonien voittoon päättynyttä olympiafinaalia.

– Loppuottelu ei ollut erityisen vaikuttava, eikä ollenkaan niin kiinnostava kuin Venäjän ja Ruotsin välinen välieräottelu. Puolustava peli ja onni toivat suomalaisille kultaa, hän sanoi.

Fasel ei juuri kommenteissaan peitellyt ystävyyttään venäläisten kanssa. Entinen kiekkopomo arvosteli välierän jälkeen kriitikoita juuri Venäjän pelaaman puolustavan jääkiekon arvostelemisesta.

Ennen finaalia hän kommentoi toivovansa menestystä venäläisille ottelussa Suomea vastaan. Fasel ei myöskään vuosinaan puheenjohtajana ole varsinaisesti peitellyt mieltymystään venäläisiin ja presidentti Vladimir Putiniin.

Ja onhan nuoren Faselin väitetty vilahtavan Red Penguins – lätkää itämafian ehdoilla –dokumentissa Moskovan jääpalatsin lehtereillä yhdessä venäläisten liikemiesten kanssa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi valittiin viime syksynä 68-vuotias ranskalainen Luc Tardif. Hän on aiemmin vastannut liiton hallituksessa taloudesta.

Tardif edustaa läpinäkyvyyttä ja avointa keskustelua. Samaa ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa Faselista.

Viimeisinä merkittävinä tekoinaan Fasel yritti viimeiseen asti pitää kiinni Minskille myönnetyistä MM-kisoista, onneksi laihoin tuloksin. Pienen, NHL-mittaisen kaukalon, hän sai runnottua läpi kansainvälisiin turnauksiin.

Ironista on, että Faselia nyt hiertävä Leijonien tiivis viisikkopuolustaminen sai vahvan tuen kapeasta kaukalosta. Kansainvälinen jääkiekkoliitto voi olla ikionnellinen, ettei Fasel ole enää sen johdossa.

LUE MYÖS: Rautakanslerin jyrähdys! Kalervo Kummola latasi suorat sanat Rene Faselista: ”Unohtakaa Faselin typerät kommentit”