Kotimaisen Liigan siirtotakaraja tulee vastaan tällä kaudella poikkeuksellisesti vasta maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Kun KHL ilmoitti runkosarjansa päättyvän etuajassa, tuli Liiga-seuroille mahdollisuus hankkia pudotuspelien ulkopuolelle jääneistä seuroista laatupelaajia ale-hinnoin.

Korona on kurittanut Liiga-seurojen taloutta. Ennen siirtorajaa nähdään ensimmäiset merkit siitä, ovatko Liiga-seurojen hätähuudot olleet aito merkki akuutista hädästä vai enemmän politikointia.

Kilpavarustelu alkoi jo – Pelicans lähtee kevääseen ”riskillä”

Lahden Pelicans ilmoitti hankkineensa Dinamo Riikasta puolustaja Karlis Cuksten. Samalla joukkueeseen palaa Itävallasta seuraikoni Jesse Saarinen.

Seuran oma kasvatti, superlupaus Brad Lambert palasi seuraan jo aiemmin talvella. Pelicansin mukaan yhteistyökumppaneiden tuen mahdollistamana.

Seuran urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoi odottavansa uusien hankintojen saavan lahtelaisyleisön sankoin joukoin liikkeelle, kun yleisö tekee paluun Lahdessa.

– Joukkueeseen on nyt satsattu ja lähdemme taistelemaan menestyksestä, riskillä mennään ja sitä kuudetta kenttäpelaajaa katsomossa tarvitaan, Laukkanen sanoo seuran tiedotteessa.

Pelicans on mediatietojen mukaan ollut koronakriisin aikana yksi pahiten talouskurimuksesta kärsineistä seuroista. Joko lahtelaisseura pelaa järisyttävän isoilta tuntuvilla panoksilla tai seurojen kassakriisi ei koskaan ole ollut niin akuutti kuin on annettu ymmärtää.

Amurin kauppa avoinna

Myös muut Liiga-seurat ovat käyneet KHL:n avoimessa pelaajien alennusmyynnissä.

Ilvekseen Amur Habarovskista siirtyi venäläishyökkääjä Ivan Nikolishin. Kärppiin siirtyy samasta seurasta hyökkääjä Kirill Slepets. Konkaripuolustaja Nikita Pivtsakinin koti on loppukauden ajan Kuopiossa.

Toki hyvät pelaajat vain nostavat Liigan tasoa. Epävarma taloustilanne kuitenkin aiheuttaa paljon epätasa-arvoa.

Kun kilpavarustelu on käynnissä, järkevä taloudenpito voi pudottaa seuran kyydistä, kun loppukauden pudotuspelijuoksu on käynnissä.

Jos taas kilpavarusteluun lähdetään mukaan liian kevyellä kassalla, voi pahimmassa tapauksessa koko seuran tulevaisuus olla vaakalaudalla.