Ruotsi romahti Pekingin olympiakiekon spektaakkelissa Suomea vastaan sunnuntaina täysin. Toinen erä meni rakkaalle länsinaapurille 3-0, mutta viimeisen kaksikymppisen ja jatkoajan aikana Suomi latoi neljä maalia ja voitti 4-3.

Toisessa erässä Suomi jäähyili saaden jopa ulosajon. Markus Granlundin ja Philip Holmin törmäys vei kummankin pelaajan pukukoppiin – toisen rangaistuksen, toisen loukkaantumisen takia.

– Se oli niin ruma, että se voi johtaa useiden otteluiden pelikieltoon, asiantuntija Viktor Stålberg arvioi Discoveryn lähetyksessä.

Tre Kronorin maalivahti Magnus Hellberg oli maansa myynyt saman kanavan haastattelussa.

– Minua ärsyttää. Pelasimme uskomattoman hyvin ottelun kaksi ensimmäistä erää ja hallitsimme kaikkea. Sitten kolmannessa erässä tapahtui jotain. Olen uskomattoman pettynyt, molari sadatteli.

Ruotsin karmealla jatkoaikatappiolla oli karu seuraus – ruotsalaislehti Expressen oli laskenut, että puolivälierissä vastaan tulee todennäköisesti kivenkova Kanada.

– Tuomarit ikään kuin päästivät heidät (Suomen) mukaan – siinä tuli kaksi halpaa jäähyä ja Suomi oli tehokas ylivoimalla.

Suomi ja Ruotsi menivät kummatkin suoraan puolivälieriin. Tre Kronor oli paras lohkokakkonen.

LUE MYÖS: Tässä on Leijonien todennäköisin puolivälierävastustaja