Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue varmisti sunnuntaina lohkovoitolla paikkansa Pekingin olympialaisten puolivälierissä.

Leijonien tuleva vastustaja ei ole vielä tässä vaiheessa tiedossa, mutta Veikkauksen analyytikko Teemu Eirtovaara osaa kertoa Twitterissä, että Suomen todennäköisin vastustaja on Tshekki, joka jäi lohkossaan kolmanneksi. Tshekki on kuitenkin parantanut turnauksessa peliään. Lohkon päätöskamppailussa se kukisti mestarisuosikkeihin lukeutuvan ROC:n (Venäjän olympiaurheilijat).

Leijonien muita potentiaalisia vastustajia puolivälierissä ovat Sveitsi ja Slovakia. Huomionarvoista on myös se, että tässä arviossa pidetään oletuksena sitä, että Kanada tulee voittamaan omassa ottelussaan isäntämaa Kiinan. Mikäli Kiina voittaisi Kanadan, menisi kaavio uusiksi.

Olympialaisissa puolivälieriin etenevät suoraan lohkojen ykköset sekä paras lohkokakkonen, joka on varmuudella Ruotsi. Muut maat pelaavat neljännesvälierät, joista selviää neljä muuta puolivälieräjoukkuetta. Näet kaikkien lohkojen tilanteet täältä.

Teemu Eirtovaara

@TeemuEirtovaara
(Oletus: Kanada voittaa Kiinan, tn 94 %)

Jos USA voittaa iltapäiväpelissä Saksan, Suomi (2D) kohtaa puolivälierässä joko Tšekin (7D) tai Sveitsin (10D).

Jos Saksa voittaa USA:n, Suomi (1D) kohtaa puolivälierässä joko Tšekin (8D) tai Slovakian (9D).

#leijonat #olympialaiset