Joona Voutilainen on syntynyt Ruotsissa uudestaan. Lähellä SHL-nousua viime kaudet ollut IF Björklöven palkitsikin hurjalla prosentilla voittoja napsivan maalivahtinsa jatkosopimuksella.

Voutilainen on voittanut 16 ottelustaan 12, mikä on vaikuttavaa etenkin verratessa 15 ottelua pelanneeseen Claes Endreen. 26-vuotias ruotsalainen on kerännyt vain kahdeksan voittoa torjuen kiekkoja suomalaiskollegaansa verrattuna kaksi prosenttia heikommalla tarkkuudella ja päästäen maaleja noin 0,8 kappaletta enemmän per ottelu.

Torjuntaprosentilla 92,1 tämän kauden torjunella Voutilaisella on takanaan huomattavasti heikompi kausi. Aloittavana maalivahtina HPK:ssa kaudella 2019-20 toimineen 186-senttisen kassarin torjuntaprosentti 90,4 vaihtui 83,2:een, ja loppukausi kului lainalla KooKoossa.

SHL-nousu vaikuttaa IF Björklövenin osalta tällä kaudella edelliskausia epätodennäköisemmältä, sillä tällä hetkellä se majailee sarjataulukossa kuudentena. Sillä on toki edellä oleviin joukkueisiin nähden vähemmän otteluita pelattuna, mutta pientä kirimistä täytyisi kärkikahinoihin päästäkseen uumajalaisjoukkueen tehdä.