Toimittajalta ällistyttävä tilastopaketti NHL-kaukaloiden tulikuumasta Juuse Saroksesta – ”On ollut kertakaikkisen vaikuttavaa”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predators on saanut Juuse Saroksesta loistavan manttelinperijän seuran pitkäaikaiselle ykköskassari Pekka Rinteelle. Tällä kaudella 28 ottelussa pikkumustat ovat pysähtyneet 92,8 prosentin varmuudella, ja päästettyjen maalien keskiarvo on 2,22.

Saroksen edellisen ottelun suoritus Los Angeles Kingsiä vastaan on mainitsemisen arvoinen – kuten pari aiempaankin. Torjuntaprosentit näissä ovat ottelukohtaisesti 95,8, 95,3 ja 97,4.

Nuorten maailmanmestarin tasaisuus sai kehut NHL:n nettisivuilla joukkueen luotsi John Hynesiltä.

– Huippujoukkueet tarvitsevat erinomaista maalivahtipeliä. Saros on tällä hetkellä avainpelaajamme. Hänen tasaisuutensa on ollut kertakaikkisen vaikuttavaa.

Jotain tasaisuudesta kertoo The Athleticin Adam Vinganin koostama tilastopaketti 51 edellisen startin osalta: 34 voittoa, 2,07 päästettyä maalia per peli, torjuntaprosentti 93,4 ja tasakentällisin peräti 94,2.

Läntisen konferenssin kakkonen Preds jatkaa kauttansa ensi yönä Arizona Coyotesia vastaan.

LUE NHL:N LAUANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Tämä osa-alue on saatava kuntoon: Panthers-kippari Aleksander Barkov esitti painavan toiveen – “Olemme puhuneet siitä”

Valtteri Puustiselta ja Arttu Ruotsalaiselta kovia näyttöjä NHL:ään päin – ensiksi mainittu loistaa pörssikärkenä maaleissa, syötöissä ja pisteissä

Näin nollataan Stanley Cup -mestarien helmessä tähtipelaajat – Ville Hussolta kova suoritus kuukauden tauon jälkeen: ”Oli mukavaa”