AHL:ssä pelaavat Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin Valtteri Puustinen ja Rochester Americansin Arttu Ruotsalainen pääsivät koviin liekkeihin lauantain vastaisena yönä. Kummatkin mättivät joukkueidensa otteluissa kolme pinnaa.

Ensiksi mainitun saldo kohosi lukemiin 2+1 pelissä, jonka farmiliigan nimihirviöjoukkue hävisi voittolaukauksilla Utica Cometsille 5-6. HPK:n Suomen mestari iski joukkueellen avausmaalin ja neljännen osuman, viidennessä hän toimi syöttäjänä.

x-Wilkes-Barre/Scranton Penguins

@WBSPenguins
Puustinen PP goal assisted by Nylander and Reinke!

x-Wilkes-Barre/Scranton Penguins

@WBSPenguins
Puustinen's second goal of the night to tie the game!

Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava kuopiolainen on joukkueensa ykköstykki – ja selkeästi. Puustinen johtaa sisäistä maali-, syöttö- ja pistepörssiä lukemin 9+10=19. Alexander Nylander on pörssikakkonen saldolla 8+6=14.

Rochester puolestaan kellisti Hartford Wolf Packin 5-2 ja Ruotsalainen summasi maalin sekä kaksi syöttöä. Suomalaispeluri syötti Rochesterin toisen ja kolmannen osuman, neljännestä hän vastasi itse.

NHL:n ja AHL:n välillä liikkunut hyökkääjä on iskenyt kymmenessä farmipelissä tehot 2+6=8, Buffalossa pelejä on kertynyt vyölle 18 kappaletta pistein 2+2=4.