Kuluva NHL-kausi on ollut väkevää liitoa Florida Panthersilta. Joukkue on kerännyt pisteitä itäisen konferenssin porukoista toiseksi eniten (49) ja sama on sijoitus myös Atlantin divisioonassa.

Kotivertailussa joukkue on itäisen konferenssin ylivoimaisesti paras, kun se on kerännyt peräti seitsemän pistettä toiseksi parasta enemmän. Vieraspelit ovat kuitenkin joukkueen selvä epäkohta, sillä niiden saldo on vain 13 pinnaa 13 matsissa.

Panthers-kippari Aleksander Barkov esitti painavan toiveen joukkueelleen NHL:n nettisivujen jutussa.

– Olemme olleet 50 prosentin joukkue vierasotteluissa, mutta kotona olemme pelanneet todella hyvin. Olemme puhuneet siitä, miten pystyisimme pelaamaan yhtä hyvin muissakin halleissa ja tulla hyväksi vierasjoukkueeksi.

– Kotona kulkee, mutta samaa energiaa pitäisi saada vierasotteluihinkin. Kotijoukkueella on aina tietysti kotiyleisö takanaan ja saa siitä innostusta. Meidän pitää vieraissakin saada kopin fiilis kentälle.

Toive on ajankohtainen, sillä ensi yönä Florida kohtaa vieraissa kivenkovan Carolina Hurricanesin. Lisäksi tammikuun puolen välin jälkeen pantteripaidat urakoivat viisi matsia käsittävän vieraskiertueen.

LUE LAUANTAIAAMUN POHJOISAMERIKKALAISJUTUISTA MYÖS:
Valtteri Puustiselta ja Arttu Ruotsalaiselta kovia näyttöjä NHL:ään kohti – ensiksi mainittu loistaa pörssikärkenä maaleissa, syötöissä ja pisteissä

Näin nollataan Stanley Cup -mestarien helmessä tähtipelaajat – Ville Hussolta kova suoritus kuukauden tauon jälkeen: ”Oli mukavaa”