Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2013 nähtiin paljon huippulupauksia, jotka ovat edenneet urillaan kohti kirkkaita valoja. Suomalaispelaajista heihin kuuluivat muun muassa Aleksander Barkov, Teuvo Teräväinen, Rasmus Ristolainen, Olli Määttä, Artturi Lehkonen, Joel Armia sekä Markus Granlund.

Kyseiseen Nuorten Leijonien joukkueeseen kuului myös muutama sellainen nimi, joista valtaosa jääkiekon seuraajista ei välttämättä tiedä juuri mitään. Yksi heistä on 28-vuotias hyökkääjä Ville Järveläinen, joka pelasi turnauksessa kuusi ottelua tehoin 2+1.

Järveläinen on HPK:n kasvatti ja hän pelasi seuran juniorijoukkueet läpi ennen nousuaan Liigaan. Hänelle kertyi Liiga-pelejä kolmelta HPK-kaudelta sekä yhdeltä kaudelta SaiPan riveissä (2015-16). Yhteensä miehen tilillä on 123 pelattua Liigan runkosarjaottelua tehopistein 10+22=32.

Kauden 2015-16 jälkeen Järveläinen suuntasi ulkomaille. Ensin hän pelasi kauden Saksan kakkostasolla, sitten kauden Tanskan pääsarjassa ja nyt käynnissä on neljäs kausi jälleen Saksan kakkostasolla, jossa hän pelaa Bayreuth Tigersin joukkueessa. Hän pelaa siis parhaillaan kuudetta kauttaan ulkomailla.

Tähän mennessä Järveläinen on pelannut Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 227 ottelua, joissa ovat syntyneet komeat tehopisteet 112+136=248. Tanskassa hän puolestaan tehtaili 50 otteluun pisteet 26+16=42.

Järveläinen toimii parhaillaan kolmatta kauttaan nykyisen joukkueensa varakapteenina. Hänellä on sopimus joukkueen kanssa peräti kevääseen 2025 asti.