Minnesota Wild ja St. Louis Blues ottivat toisistaan mittaa talviklassikossa sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa. Baseball-stadion Target Fieldillä Minneapolisissa pelattu ottelu päättyi lopulta Bluesin 6-4-voittoon.

Lämpötila näytti ottelun alettua peräti -21 pakkasastetta. Koskaan aiemmin NHL:n talviklassikoiden historiassa ei ole pelattu yhtä kylmässä ulkoilmassa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
It’s not outdoor hockey in Minnesota if you can’t see your breath. 🥶🥶🥶 #WinterClassic

NHL

@NHL
It was one cold evening in Minnesota. 🌡️ #WinterClassic

Ottelussa suureen sankarin rooliin nousi Bluesin hyökkääjä Jordan Kyrou kerättyään komeat tehopisteet 2+2. Kaikki pisteet syntyivät ottelun toiseen erään, jonka aikana myöskin joukkue latoi yhteensä viisi häkkiä. Koskaan aiemmin yksikään pelaaja ei ole tehnyt neljää tehopistettä talviklassikossa eikä mikään joukkue ole onnistunut maalinteossa viidesti yhden erän aikana ulkoilmaotteluissa.

St. Louis Blues

@StLouisBlues
That's one way to make an impression in your #WinterClassic debut. Nicely done, @JordanKyrou. #stlblues

@PR_NHL
Jordan Kyrou (2-2—4) has four points through two periods for the @StLouisBlues, already the highest point total by any player in an NHL outdoor game. #WinterClassic

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…

@PR_NHL
The @StLouisBlues and @mnwild combined for six goals in the second period, one shy of the most by two teams in a period of an NHL outdoor game (7: DET & TOR in 2017 Centennial Classic). #WinterClassic

Bluesin muut osumat iskivät David Perron, Torey Krug, Vladimir Tarasenko ja Ivan Barbashev. Wildin maalit puolestaan latoivat Ryan Hartman, Kirill Kaprizov (1+2), Kevin Fiala sekä Rem Pitlick. Ottelua oli seuraamassa paikan päällä kaikkiaan 38 619 katsojaa.

@PR_NHL
Target Field, home of the @Twins, will become the 11th baseball stadium to host an NHL outdoor game and first since New York’s Citi Field at the 2018 #WinterClassic.

📺: 7 p.m. ET on @NHL_On_TNT, @Sportsnet (SN1) & @TVASports

By The Numbers: media.nhl.com/public/news/15…

NHL

@NHL
Absolute 🔥 this drone tour is❕

Watch the 2022 NHL #WinterClassic TODAY at 7p ET on @NHL_On_TNT and @Sportsnet!

NHL x @Discover

Mukana ottelussa oli myöskin muutama suomalaispelaaja. Wild vaihtoi kolmanteen erään maalilleen Kaapo Kähkösen, joka korvasi Cam Talbotin. Kähkönen piti maalinsa puhtaana ja torjui neljä kiekkoa. Bluesin ykköspakkiparissa nähtiin Niko Mikkola, joka jäi ottelussa pisteittä, kerrytti jääaikaa 18.10 ja merkkautti tehotilastoon lukeman +1. Ville Husso oli Bluesin luukkuvahtina.