IS: TPS:stä tutulle kiekkopomolle tuomio törkeästä veropetoksesta – jätti ilmoittamatta NHL-seuroilta saadut tulot

© Kuva: Getty Images

Ilta-Sanomat uutisoi torstaina, että NHL-kykyjenetsijänä toimiva entinen TPS:n huippupelaaja ja seurapomo Ari Vuori on tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä veropetoksesta.

IS:n mukaan veropetos liittyy tuloihin, joita Vuori sai ollessaan Detroit Red Wingsin pelaajatarkkailijana ja Toronto Maple Leafsin Euroopan kykyjenetsijöiden johtajana.

Vuori oli jättänyt ilmoittamatta kaikki Detroit Red Wings Inc:ltä vuonna 2015 saamansa ansiotulot sekä osan Maple Leaf Sport & Entertainment Ltd:ltä saamistaan tuloistaan vuosien 2015–2019 aikana.

Vuori jätti ilmoittamatta yhteensä 461 061,20 euron ansiotulot. Hän vältti yhteensä 237 529,49 euron edestä veroja.

Vuori tunnusti menetelleensä tuomioesityksessä kerrotuin tavoin. Hänet tuomittiin rikoksesta vuoden ja yhden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hän joutuu myös korvaamaan Verohallinnolle maksamatta olevat 45 236,09 euroa.

– Sen lisäksi, että veropetoksella on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä, rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Kokonaisarvioinnissa tulee ottaa huomioon pitkä tekoaika, käräjäoikeuden tuomiossa kerrottiin IS:n mukaan.

Toronto Maple Leafsin kykyjenetsijänä tällä hetkellä toimiva Vuori on toiminut myös Los Angeles Kingsin ja Detroit Red Wingsin kykyjenetsijänä.

Vuori on voittanut pelaajaurallaan Liigassa neljä mestaruutta. Hän pelasi urallaan Lukon ja TPS:n riveissä.

SUOMI-RUOTSI – RAHAN TAKOMINEN LEIJONILLA JATKUU!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ VIHJE