Jesse Puljujärven pudottaminen pois ykkösketjusta kolmoseen on puhuttanut paljon Suomessa sekä Pohjois-Amerikassa. Monet arvelivat ratkaisun syyksi Puljujärven heikentynyttä pistetahtia.

Edmonton Oilersin päävalmentaja Dave Tippett kertoi lehdistötilaisuudessa, mikä on asian oikea laita. Hänellä on suuria suunnitelmia Puljujärven varalle.

– Puhumme siiitä, että Connor McDavid johtaa omaa ketjuaan, puhumme siitä, että Leon Draisaitl johtaa omaa ketjuaan – Jessekin pystyy johtamaan omaa ketjuaan, Tippett kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Puhuin Jesselle siitä, että hän ottaisi johtajan roolin. Katsotaan, pystyykö hän johtamaan kolmatta ketjua, katsotaan, jos saamme sen tasopainoon.

Tippettin mukaan Puljujärven johtajuutta nähtiin jo edellisessä ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan. Suomalaishyökkääjä oli tilastojen valossa Edmontonin paras hyökkääjä ja hän iski voittomaalinkin.

– Rakastin sitä, miten Jesse pelasi tässä yhtenä iltana. Hän pelasi nopeasti, hän meni maalille ja teki hienon maalin läpiajosta, mutta kyseessä oli muutakin: ketju oli tekijä koko pelissä. Jesse ei ole pelkkä sivustakatsoja, vaan hän pystyy luomaan peliä ja kaikki tilastot tukevat sitä. Yritämme käyttää häntä enemmän luomassa peliä kuin passiivisempana ossana ketjua, Tippett kommentoi.