Välivuotta jääkiekosta pitävä yhdysvaltalaishyökkääjä Bobby Ryan on ilmoittanut halukkuudestaan edustaa maataan helmikuussa alkavissa Pekingin olympialaisissa.

– Olen ehdottomasti kiinnostunut olympialaisista. Laittaisin nimeni ehdottomasti mukaan hattuun, jos Yhdysvallat osoittaa kiinnostusta. Jos kiinnostusta löytyy, niin joudun tekemään NHL-pelaajien tapaan huolellisesta taustatyötä turnaukseen liittyvistä asioista, sillä minulla on kaksi lasta kotona, viime kaudella Detroit Red Wingsiä edustanut Ryan kertoo The Athletic -sivuston haastattelussa.

NHL:ssä 866 runkosarjaottelua (261+308) ja 51 pudotuspeliottelua (18+14) pelannut Ryan olisi ehdottomasti yksi olympialaisten nimekkäimmistä pelaajista, jos NHL-pelaajat eivät pääse turnaukseen.

34-vuotias hyökkääjä haluaa kuitenkin vielä varmistaa, että turnauksen olosuhteet sopivat hänelle.

– En aio vielä hätäillä ja luvata osallistuvani olympialaisiin, sillä siellä voi yhä olla viiden viikon mittainen karanteeni, jos testaat positiiviseksi koronavirukseen. Tätä edeltää muutenkin kymmenen päivän mittainen karanteeni. Tässä on vielä paljon liikkuvia osia. Kysykää minulta uudelleen kymmenen päivän päästä – jatketaan aihetta silloin, Ryan sanoo.

Ryan oli edellisen kerran mukana olympialaisissa vuonna 2008, jolloin Yhdysvallat sai hopeaa. Hän on edustanut Yhdysvaltoja myös yksissä MM-kisoissa.