Nuoret Leijonat pääsevät lepopäivän jälkeen takaisin kaukaloon. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomeen kolmannessa ottelussa vastaan asettuu sisuuntunut Tshekki.

Slaavilaisjoukkue on kokenut tappiot Kanadaa ja Saksaa vastaan. Lisäksi kokoonpanosta on pois huippulupaus David Jiricek, joka satutti jalkansa avausottelussa.

Kaikesta huolimatta Tshekki on vaarallinen joukkue, jonka kokoonpanossa riittää mielenkiintoista seurattavaa.

Jan Mysak, hyökkääjä #19

Jan Mysak on pelaaja, jolla on mahdollisuus häiritä Suomen hyökkäykseenlähtöjä. Ahkerasti karvaava 19-vuotias hyökkääjä on Montreal Canadiensin kakkoskierroksen varaus.

Mysak on sanalla sanoen Tshekin johtava pelaaja. Kolmatta kertaa nuorten MM-kisoissa maatansa edustava HC Litvinov -kasvatti on toista vuotta peräkkäin joukkueen kapteeni.

Stanislav Svozil, puolustaja #14

Viime kaudella 17-vuotiaana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, EHT:ssä ja Tshekin pääsarjassa edukseen esiintynyt Stanislav Svozil voi olla yksi viime kesän NHL-draftin ryöstöistä. Ennakoiden keskiarvon mukaan toisen kierroksen puoliväliin arvioitu tshekkipuolustaja valahti varaustilaisuudessa kolmannelle kierrokselle, josta Jarmo Kekäläinen poimi omansa numerolla 69.

Svozil vastasi Tshekin tämän turnauksen toistaiseksi komeimmasta yksilösuorituksesta, kun hän ujutti kiekon Kanadaa vastaan Dylan Garandin selän taakse tyylikkään jalkakikan jälkeen. Kanadaan täksi kaudeksi siirtynyt 185-senttinen pakki on tehnyt WHL:ssä 26 otteluun tehot 1+17=18.

Jiri Kulich, hyökkääjä #27

Jiri Kulich kuuluu kisojen seuratuimpiin hyökkääjiin NHL:n kykyjenetsijöiden keskuudessa. Tshekin pääsarjassa 30 otteluun tehot 7+4=11 saalistanut sentteri tekee tuloaan ykköskierroksella varattavien lupausten joukkoon.

182-senttinen Kulich on pelannut tässä turnauksessa toistaiseksi laidalla, ja nostettiin Saksaa vastaan ykkösketjuun.

Jakub Kos, hyökkääjä #15

Jakub Kos ei kuulu Tshekin avainpelaajiin, mutta on suomalaisittain mielenkiintoinen pelaaja muista syistä. Joukkueen ainoa Suomen kaukaloissa vaikuttava pelaaja pelaa on debytoinut tällä kaudella Liigassa Ilveksen paidassa.

Florida Panthersin neljännen kierroksen varaus on pelannut tamperelaisjoukkueessa seitsemän ottelua tehoin 0+2=2. Kos on pelannut Tampereella myös Mestistä KOOVEE-nutussa kuusi ottelua saaden tililleen yhden syöttöpisteen.