Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa alkaa toinen pelipäivä, jona Nuoret Leijonat jatkavat urakkaansa. Saksa-ottelua seuraa Itävallan kohtaaminen.

Itävalta on Saksaa heikompi kiekkomaa, mutta tällä kaudella sillä on kokoonpanossaan naapurimaataan lupaavampia yksilöitä. Vaikka Minnesota Wildin top 10 -varaus Marco Rossia ei mukaan saatukaan, on turnauksessa silti muun muassa tuleva ykköskierroksen NHL-varaus.

Marco Kasper, hyökkääjä #19

Itävallan tasolla superjunioriksi luokiteltava Marco Kasper olisi todennäköisesti nuorten MM-tasoa myös Suomen kansalaisena. Rögle BK:n SHL-joukkueessa 24 ottelua tehoin 4+2=6 tällä kaudella pelannut hyökkääjä oli näissä karkeloissa jo vuosi sitten.

Kasper on suoraviivaisesti ja kypsästi pelaava sentteri, joka on saanut Röglestä jo ihan kohtuullisesti vastuuta. Tulevan kesän NHL-draftissa hänet arvioidaan ensimmäisen kierroksen jälkimmäiselle puoliskolle.

David Reinbacher, puolustaja #5

Sveitsissä pelaava David Reinbacher on jo 17-vuotiaana tämän joukkueen kenties paras puolustaja. Sveitsin kakkossarja Swiss Leaguen (entinen NLB) kärkijoukkue EHC Klotenissa hyvin peliaikaa saava oikealta puoleltaan laukova pakki on esiintynyt hyvätasoisessa ammattilaissarjassa 17 ottelussa edukseen keräten tehopisteet 0+8=8.

NHL:n kykyjenetsintäkeskus ei ole vielä noteerannut Reinbacheria lisäämällä tätä seurantalistalleen.

Luca Auer, hyökkääjä #6

Luca Aueria ei myöskään ole huomioitu NHL:n kykyjenetsintäkeskuksessa, mutta hänen mailansa on ollut tulikuuma AlpsHL:ssä. Moni arvioikin 17-vuotiaan itävaltalaisen tulevan varatuksi NHL:ään neljännen tai viidennen kierroksen kieppeillä.

Auer on mättänyt 27 ottelussa tehot 17+23=40. Itävallan pääsarjana pidettyä monikansallista ICEHL:ää hän on pelannut seitsemän ottelun verran suurseura EC Salzburgin riveissä, mutta niissä ei ole syntynyt tehopisteitä.

Vinzenz Rohrer, hyökkääjä #23

Rossin tapaan OHL-joukkue Ottawa 67’s:stä NHL:ään pyrkivä Vinzenz Rohrer on yksi monista itävaltalaislupauksista, jotka ovat lupaavampia kuin yksikään Saksan joukkueesta. 28 ottelussa pistelukemat 8+14=22 kerännyt laituri on NHL:n kykyjenetsintäkeskuksen listoilla noteerattu kakkos-kolmoskierroksen lupaukseksi ensi kesän draftissa.

Senna Peeters, hyökkääjä #17

Belgialais-itävaltalainen Senna Peeters oli lähellä NHL-varausta vuonna 2020. NHL-varausta ei tullut, mutta 185-senttinen hyökkääjä on pelannut suhteellisen hyvällä tasolla QMJHL:ssä viime kaudet ja osallistui Arizona Coyotesin harjoitusleirille tämän kauden alla.

Lucas Thaler, hyökkääjä #24

Lucas Thaler on ollut tällä kaudella peliaikaansa nähden tehokas miesten tasolla. Mora IK:n organisaatiosta Ruotsin juniorisarjojen keskeyttämisestä johtuen kesken viime kauden takaisin Itävaltaan muuttanut Villacher SV:n kasvatti on päässyt EC Salzburgin ICEHL-kokoonpanoon 16 ottelussa ja saanut aikaan tehot 2+4=6.

19-vuotias Thaler debytoi viime kaudella miesten maajoukkueessa seitsemän ottelun verran pistelukemin 4+1=5.

Leon Wallner, hyökkääjä #13

Södertälje SK:n organisaatiossa vaikuttava Leon Wallner on hiljattain lyönyt läpi Allsvenskanissa. Kahdeksassa ottelussa neljä syöttöpistettä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla saalistanut laitahyökkääjä oli ennen loukkaantumistaan alle 20-vuotiaiden pääsarjan pistepörssin top 10:ssä.

19-vuotias Wallner esiintyi alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa jo kahtena edellisvuonna ja edusti maataan viime kaudella ensimmäisen kerran miesten tasolla.