Pekingin talviolympiaturnaus on lässähtämässä jääkiekon osalta kasaan, kun peleissä ei mitä ilmeisemmin nähdä NHL-pelaajia. Sveitsiläisjoukkue Davosissa pelaava ruotsalaispakki Magnus Nygren kommentoi aihetta Expressenin sivuilla varsin suoraan ja argumentoituun sävyyn.

– Emme ole yhtä hyviä jääkiekkoilijoita, emme tienaa yhtä paljon, emme pelaa NHL:ssä, mutta muut faktat ovat samat: Yhtä lailla mekin haluamme pelata turvallisissa olosuhteissa, tällä kaudella Davosin 32 pelissä tehot 4+11=15 summannut pelaaja latasi.

Hän viittasi siis siihen, että NHL-pelaajien todennäköisen poisjäämisen takia seuraavaksi parhaat pelaajat edustaisivat maitaan olympialaisissa.

– Emme mekään halua levittää virusta tai joutua karanteeniin joko kotona tai Kiinassa. Uskoisin puhuvani kaikkien puolesta – tuskin kukaan haluaa mennä Kiinaan vain pelatakseen tyhjille katsomoille.

Nygren toki on itse valmis lähtemään kisoihin, jos kutsu Tre Kronorin joukkueeseen käy. Se arvelutti pelaajan mieltä, että minkälaisissa olosuhteissa ja kuplassa turnaus pelataan.

– Ketään ei tunnu kiinnostavan se, mitä me ajattelemme. Lähettäkää ne v*tun täit Euroopasta kisoihin meidän sijastamme, ajatusmalli tuntuu vähän olevan.

Nygren on kuulunut Ruotsin eri maajoukkueisiin vuosien ajan. Hänellä on palkintokaapissaan MM-pronssi keväältä 2014.

Jo edellinen talviolympiaturnaus pelattiin ilman NHL-pelaajia. Pyeongchangin kisoissa kultaa vei Venäjän olmypiaurheilijat ennen sensaatiomaisesti finaaliin yltänyttä Saksaa. Kanada otti pronssia.