NHL:n alipalkatuin pelaaja? Anaheim-sensaation maalitahti jää kakkoseksi vain Selänteelle ja Kariyalle

© Kuva: Getty Images

Anaheim Ducksin hyökkääjä Troy Terry on ollut NHL-kauden ehdottomasti suurin yllättäjä. Hän on nyt iskenyt 23 pelaamassaan pelissä 15 maalia. Hänen entinen maaliennätyksensä oli seitsemän häkkiä.

Terryn maalitahti on ollut aivan poikkeuksellinen. Anaheimin seurahistoriassa vain kaksi nimeä ovat saaneet 15 maalia nopeammin kasaan: Teemu Selänne ja Paul Kariya. Selänne iski 15 maalia 17 ottelussa kaudella 1997-98. Kariya paukutti puolestaan 15 maalia 19 matsissa kaudella 1995-96.

Näillä tehoilla Terry on selvästi NHL:n alipalkatuin pelaaja. Hänen vuosipalkkansa on 1,45 miljoonaa dollaria. Sopimus on voimassa kevääseen 2023 saakka. Kauden 23 ottelussa Terry on iskenyt nyt tehot 15+10=25.