Liigasyksy on nyt takana, ja joukkueet viettävät ansaittua joulutaukoa ennen tapaninpäivänä alkavaa runkosarjan toista puolikasta. Syksy piti sisällään lukuisia poikkeuksellisia ja yhtenäisyyttä korostavia hetkiä, joista tähän juttuun on listattu viisi puhuttelevinta.

Syksy osoitti sen, että liigayhteisö on inhimillinen ja yhteen hiileen puhaltava porukka.

5. Ville Kohon paidan jäädyttäminen, Juha-Pekka Haatajan kiitosottelu, Lennart Petrellin uran juhliminen

Liigalegendat saivat syksyllä ansaittua kunniaa, ja tapahtumista näissä paistoi aito arvostus pelaajia kohtaan. Kohon paidan jäädyttämisen tuoksinnassa legenda kätteli SaiPa-katsomossa faneja, Haataja puolestaan sai aplodit Kouvolassa sekä KooKoo- että HIFK-faneilta. Petrellkin on hahmo, josta on hyvin vaikea keksiä mitään negatiivisia sanoja.

4. Otto Rauhalan survoma Hakametsän liigahistorian viimeinen häkki

Ei Hakametsän tarinaa oikein tarunhohtoisemmin olisi voinut päättää. Rauhala, Tappara-kippari pisti pikkumustan maaliin kirvesrintojen pelatessa ilman molaria. Kapteeni sai nimensä historiakirjoihin ikiajoiksi. Tappara hävisi Hakametsässä sekä ensimmäisen että viimeisen sarjapelin, kun Kerho hyvästeli legendaarisen hallin 3-2-voitolla.

Kuva: Velimatti Lehmusvuori

3. Antti Saarelan kypärätemppu Nokia Arenassa

Tapparan ja Ilveksen uusi kotiareena sai taipaleelleen huikean startin joulukuun alussa. Tupsukorvien Saarela nakutti ensimmäisen pelin ensimmäisessä erässä ikimuistoisen kypärätempun siivittäen Ilveksen 6-3-voittoon. Seuraavana päivänä Tappara maksoi potut pottuina hurjalla 7-0-voitolla.

2. Lukon saamat avut koronatuskassa

Kun Lukko lyötiin koronakaranteeniin, joutui joukkue siirtämään pelejä. Mutta samalla muut porukat osoittivat yhteen hiileen puhaltamisen jaloutta lainaamalla Raumalle pelaajiaan. Lukkoa auttoivat esimerkiksi KalPa lainatessaan pakki Roope Laavaisen ja hyökkääjä Kasper Simontaipaleen sekä Tappara Samuel Salosen lainalla.

1. Reagointi KooKoon Saku Vesterisen vakavaan loukkaantumiseen

KooKoon pakki Vesterinen loukkaantui syksyllä vakavasti Pelicansia vastaan saadessaan viillon ranteeseen. Tilanteen vakavuus valkeni kaikille heti, ja kotijoukkueen leirissäkin herättiin siihen välittömästi. Pelicans-väki tarjosi tukea ja apua osoittaensa inhimillisyytensä, ja yleisön näköyhteys peitettiin jäällä kärsineeseen pelaajaan kollegoiden toimesta.

Erityismaininta: JYPin tekemä yhden pelin sopimus Juha-Pekka Hytöselle. Seuralegenda päättää uransa tammikuussa kotiyleisön edessä Kärpät-otteluun.