Loppuvuoden välipäivien perinteinen Spengler Cup pärähtää vauhtiin Sveitsin Davosissa tapaninpäivänä. Yksi mukana olevan joukkueen piti olla Ambri-Piotta, mutta sveitsiläisjoukkue vetäytyi koronatilanteen takia. Sen tilalle mukaan tulee kokoomajoukkue Bern Selection.

Joukkueen kokoonpano on nähtävissä Spengler Cupin nettisivuilla, ja porukassa on mukana useita tuttuja suomalaisnimiä. Joukkuetta luotsaa Biel-Biennen päävalmentaja Antti Törmänen.

Suomalaispelaajista mukana ovat Ambri-Piottan pakki Juuso Hietanen, Bielin Lauri Korpikoski ja Jere Sallinen sekä Tigersin Harri Pesonen.

Muita tuttuja nimiä ovat Jukureissa tehokkaasti aikoinaan luutinut Biel-pakki Aleksandr Jakovenko sekä vapaa-agentti Bobby Ryan.

Hänen aikansa Ottawa Senatorsin paidassa päättyi syksyllä 2020, kun Senators osti 34-vuotiaan jenkin 7,25 miljoonan dollarin vuositulot taanneen sopimuksen kaksi viimeistä kautta ulos. Tällä kaudella hän ei ole pelannut missään.

Spengler Cupissa pelaavat lisäksi Kuopion KalPa, tshekkiläinen Sparta Praha, slovakialainen Slovan Bratislava, ruotsalainen Frölunda ja isäntäjoukkue HC Davos.

Turnaus alkaa tapaninpäivänä ja huipentuu uudenvuodenaattona.