Hallitsevan Suomen mestarin Lukon tarina tuli tiensä päähän CHL:ssä tiistaina karulla tavalla. Liigassakin alakuloisesti esiintynyt, ja alemman pudotuspeliviivan alle jämähtänyt Lukko sekä saksalainen Red Bull München lähtivät toiseen osaan yhteismaalien ollessa tasan 2-2.

Saksassa homman nimi oli siis se, että voittaja etenisi välieriin. Lukko pääsi avauserässä johtoon Sebastian Repon maalilla, ja tässä vaiheessa kaikki näytti hyvältä.

Sen jälkeen maaleista vastasi vain kotijoukkue. Saksan maajoukkuemies Frederik Tiffels iski 1-1-tasoituksen toisen kaksikymppisen lopulla. Varsinaisella peliajalla ei enää maaleja nähty, joten ratkaisua haettiin jatkoerästä kerrasta poikki -menetelmällä.

Siinä ratkaisun niittasi Justin Schütz, ja Lukon tarina loppui puolivälierävaiheeseen. Lukko pelasi maalineduskahakassa löperösti, ja saksalaisjoukkue pääsi juhlimaan voittoa pienilukuisen kotiyleisön edessä yhteismaalein 4-3.

– Ensimmäinen erä oli meidän paras, toinen ja kolmas olivat Münchenin. Jäähyt veivät voimaa pois. Mutta parempi joukkue meni jatkoon, Lukko-luotsi Marko Virtanen sanoi CHL:n Youtube-tilillä julkaistussa haastattelussa.

München kohtaa CHL:n välierissä Tapparan, joka hoiti omassa puolivälierässä tieltään ranskalaisen Rouenin. Toisen semifinaaliparin muodostavat ruotsalaisjoukkueet Rögle ja Frölunda.