”Hiljaa hyvä tulee” -sanonta voisi kuvastaa New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkasen syyskautta NHL:ssä. Pelaaja on summannut kauden 11 pelissä kaksi maalia ja kolme pinnaa tehotilaston ollessa napsun plussalla.

Kuokkanen ei loista suomalaisotsikoissa joka aamu, mutta joukkueen leirissä alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin panos miellyttää. Päävalmentaja Lindy Ruff kehui suojattiaan NHL:n verkkosivujen jutussa.

– Hän on todella fiksu pelaaja ja tietää, minne mennä. Hän löytää tyhjiä tiloja ja valtaosa hänen maaleistaan tulee maalivahdin alueen ja aloitusympyröiden hakasten väliseltä alueelta esimerkiksi kamppailutilanteista.

Kuokkanen on profiloitunut taalaliigassa nöyräksi kahden suunnan hyökkääjäksi, jonka hyvyyttä ei punnita joka ilta tehoilla. Uran 73 NHL-ottelua ova tuoneet tehot 10+18.

– Osa pelaajista pysyy mielellään kaukalon ulkoreunoilla, mutta hän varmasti hakeutuu keskustaan päästäkseen paikoille. Ja me myös tarvitsemme pelaajia, jotka raivaavat tiensä keskelle ja tekevät samalla tilaa muille, Ruff painotti viitaten samalla siihen, että Kuokkanen tekee hyvää, tilastoissa näkymätöntä työtä.

Oulunsalolainen murtautui Devilsin avainpelaajaksi vasta viime kaudella, vaikka NHL-debyytti tapahtui jo kaudella 2017-18. Kuokkanen pelasi taalaliigassa menneellä sesongilla 50 ottelua pistein 8+17.