Chicago Blackhawksin kausi 2021-22 on lähtenyt totaalisella katastrofilla liikkeelle niin kaukalossa, kuin myös sen ulkopuolella.

Ahdisteluskandaalin takia otsikoihin noussut Blackhawks on hävinnyt kaikki runkosarjan yhdeksän ensimmäistä otteluaan (0-7-2).

Yksi Blackhawksin heikon menestyksen (useista) syistä löytyy tolppien välistä. Kesällä kovin odotuksin hankittu maalivahti Marc-Andre Fleury on ollut kuin varjo viime kaudesta.

Hallitseva Vezina-voittaja on hävinnyt kaikki viisi kamppailuaan. Kanadalaistähden torjuntaprosentti on vaatimaton 87,2.

– Tämä on turhauttavaa ja nöyryyttävää. Meidän joukkueemme ympärillä on ollut niin paljon hypeä – uusien hankintojen ja nuorien pelaajiemme ansiosta. Me kaikki odotamme enemmän joukkueeltamme. Tämä on ollut hyvin rankkaa, mutta meidän täytyy pysyä positiivisena, Fleury valitteli Chicago Sun -lehden haastattelussa.

Fleuryn heikot esitykset ovat avanneet vaivihkaa tilaisuuden nuorelle Kevin Lankiselle. Suomalaisvahti on päässyt pelaamaan jo viidessä ottelussa, joiden jälkeen hänen torjuntaprosenttinsa on 88,2.