Pittsburgh Penguinsin AHL-joukkueessa torjuva suomalaismaalivahti Filip Lindberg on aloittanut kautensa farmiliigassa loistavasti.

NHL-seuran palkkalistoilla oleva ja Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin AHL-miehistössä alkukauden pelannut Lindberg on voittanut kaikki kauden neljä otteluaan upein tilastoin 94,2 ja 1,71. Huippuvire ei jäänyt sarjan päättäjiltä huomioitta, vaan se valitsi Lindbergin AHL:n lokakuun parhaaksi maalivahdiksi.

Pohjois-Amerikan yliopistosarjoissa pelannut 22-vuotias maalivahti on suomalaisille kiekkofaneille tuntemattomampi nimi, mutta Yhdysvalloissa mies tunnetaan. Lindberg johdatti yliopistojoukkueensa Massachusetts-Amberstin kahdesti peräkkäin NCAA:n loppuotteluihin, joista viimeisin päättyi joukkueen mestaruuteen.

Lindberg on juhlinut urallaan myös alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.