Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n uusi puheenjohtaja Luc Tardif kertoi sen tiedotteessa, ettei ensi talven olympiaisäntä Kiinaa olla tuoreimpien puheiden mukaan sulkemassa pois turnauksesta. Joukkueen on tarkoitus pelata A-lohkossa Kanadan, USA:n ja Saksan kanssa.

Tilanne on jännä, sillä vasta tällä viikolla aiemmin erinäiset lähteet kertoivat maan menettävän paikkansa lopputurnauksesta.

Kiinalla on ollut lievästi sanottuna vaikeaa, ja edellisistä tuloksista löytyy yksi aivan karmea esimerkki: Ilman olympiapaikkaa jäänyt Norja voitti olympiaisännät niukasti 25-1. Mitkä ovat numerot taulussa sitten pohjoisamerikkalaisten kanssa?

Maailmanrankingissa sijalla 32 olevan maan on tarkoitus pelata lähiaikoina pari testiottelua, ja sen jälkeen tilannetta tarkkailaan uudestaan. Vuonna 2019 maa pelasi MM-kisojen 2. divisioonan A-tasolla voittaen vain Belgian. Tuolla voitolla maa vältti putoamisen yhä alemmas.