Nyt puhuu kiekkolegenda Peter Forsberg: tässä on paras suomalainen NHL-kiekkoilija!

© Kuva: Getty Images

Peter Forsberg on yksi Ruotsin kaikkien aikojen kiekkosuuruuksista, jonka saavutukset ovat monellakin tapaa omassa luokassaan. Discoveryn lehdistötilaisuudessa ruotsalsissuuruudelta kysyttiin, ketkä nykyisistä suomalaisista NHL-pelaajista ovat hänen suosikkejaan.

Aleksander Barkovissa on tiettyä viileyttä. Haluaisin kyllä, että hän laukoisi enemmän. Hän on loistava pelaaja, joka näkee koko kentän todella hyvin. Nimeäisin tällä hetkellä hänet. Olen tosi vaikuttunut koko Floridan joukkueesta, Forsberg kommentoi.

Forsberg nosti esiin toisenkin suomalaisen pelaajan.

– Dallasin Miro Heiskanen on toinen. Hän on fantastinen luistelija.

Forsberg tietää todellakin, mistä hän puhuu. Ruotsalaislegenda kuuluu harvalukuiseen kolmen kullan kerhoon, johon pääsee voittamalla olympiakultaa, MM-kultaa ja Stanley Cupin. Forsberg on tehnyt näistä jokaisen kahdesti.

NHL:ssä Forsberg pelasi 708 ottelun verran. Vaikka uraa jarruttivat useat loukkaantumiset, iski hän upeat tehot 249+636=885.