Edmonton Oilersin päävalmentaja Dave Tippett paljasti Arizona Coyotesia vastaan pelatun vieraspelin jälkeen syyn sille, miksi päätti pudottaa Jesse Puljujärven pois joukkueen säkenöivästä ykkösketjusta.

Viimeisessä kuudessa pelissä vain yhden syöttöpisteen merkkauttanut Puljujärvi pudotettiin Coyotes-ottelussa kolmosketjuun. Leon Draisaitlin ja Connor McDavidin rinnalla nähtiin haalarimiehenä ja kovanyrkkinä tunnettu Zack Kassian, joka olikin välittömästi loistovireessä saatuaan mahdollisuuden kahden megatähden rinnalla.

Päävalmentaja Tippettillä mukaan syy muutoksen taustalla oli yksinkertainen.

– McDavid ja Draisaitl ovat erinomaisia ja pelaavat omilla vahvuuksillaan. Meidän on rakennettava joukkuepeliämme heidän ympärilleen.

– ”Kass” on pelannut heidän kanssaan aiemminkin. Myös Colton Sceviour on ollut erittäin hyvä. Sekoitimme palettia hieman. Monet näistä ketjuista on nähty aiemminkin yhdessä. Halusimme peliimme hieman raikkautta, Tippett perusteli.

– Sekä Kassian että Puljujärvi ovat isokokoisia miehiä ja pelaavat samantyyppistä peliä. ”Pulju” on ollut viime aikoina hieman epäonnekas maalin edessä, joten etsimme paikalle jotakuta, joka pystyisi viimeistelemään. Heitimme tilalle Kassianin ja katsoimme, miten homma toimii. Se onnistui, Tippett jatkoi.

Voit katsoa Tippettin haastattelun kokonaisuudessaan täältä.