NHL-legenda latasi käsittämättömän väitteen Connor McDavidista

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä yli 1000 ottelua pelannut venäläislegenda Aleksei Zhitnik on osoittautunut uransa jälkeen melkoisen suorapuheiseksi mieheksi.

Zhitnik lyttäsi aikaisemmin tällä viikolla Buffalo Sabresista Vegas Golden Knightsiin kaupatun Jack Eichelin jäänrakoon. Venäläiskonkari sanoi, ettei Eichel pysty johtamaan NHL-seuraa.

Nyt Zhitnik on siirtänyt tiukan katseensa Edmonton Oilersin kapteenin Connor McDavidin suuntaan. Zhitnik ei suostu luokittelemaan McDavidia NHL:n supertähtien joukkoon.

– McDavid ei ole supertähti, ennen kuin hän vie joukkueensa Stanley Cup -finaaliin – tai luoja varjelkoon voittaa koko homman. Esimerkiksi Aleksandr Ovetshkin oli ja on loistava pelaaja, mutta heti kun hän voitti Stanley Cupin… Pohjois-Amerikassa se on mittari (pelaajan tasosta). Voit voittaa olympialaiset, MM-kisat, mutta se ei merkitse heille. Jos voitat Stanley Cupin, se on mittari, Zhitnik täräytti venäläislehti Championatin haastattelussa.

Viime kaudella 56 ottelussa hurjat 105 tehopistettä mättänyt McDavid valittiin viime kesänä NHL-kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi.

McDavid on mättänyt tällä kaudella 18 ottelussa 12 maalia ja 32 tehopistettä. Hän on NHL:n pistepörssin toisella sijalla joukkuetoverinsa Leon Draisaitlin jälkeen.

Huimista henkilökohtaisista saavutuksista huolimatta Zhitnik pitää McDavidia pelkästään ”loistavana” NHL-pelaajana.

– Kyllä, McDavid on loistava pelaaja. Hän on nuori ja lahjakas. Mutta häntä ei pidetä supertähtenä kuin vasta silloin, kun hän voittaa Stanley Cupin. Hänen täytyy vähintään päästä finaaliin ja taistella voitosta. Kaikki pelaajat, jotka on nostettu Hall of Fameen, ovat olleet Stanley Cup -finaaleissa tai voittaneet koko homman, Zhitnik kertoo.