Kolmen ottelun tappioputkessa rypevä St. Louis Blues on jumittunut harmittavaan tilanteeseen palkkakattonsa kanssa.

Useiden koronavirustartuntojen kanssa taisteleva Blues ei pysty nostamaan joukkueen kirkkainta lupausta Scott Perunovichia NHL:ään, elleivät he raivaa palkkakattoonsa lisää tilaa vaihtokaupalla tai aseta jotain loukkaantunutta pelaajaa – kuten Brayden Schennia – pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle.

23-vuotias Perunovich on osoittanut tällä kaudella AHL:ssä, että hän on valmis jo nousemaan seuraavalle tasolle. 178-senttinen puolustajataituri on takonut AHL:ssä 12 otteluun huimat tehopisteet 2+18=20. Tällä lukemalla irtoaa koko AHL:n pistepörssin jaettu kärkisija hyökkääjä Martin Frkin kanssa.

Perunovichille aukesi NHL:stä loistava näytönpaikka, kun Bluesin puolustajat Torrey Krug ja Niko Mikkola joutuivat NHL:n koronavirusprotokollaan.

Blues ei kuitenkaan voinut nostaa superlupaustaan NHL:ään, sillä yhdysvaltalaisen 925 000 dollarin peruspalkan takaava sopimus sisältää peräti 2,175 miljoonan dollarin suoritusbonukset, jotka laskettaisiin mukaan palkkakattoon.

– Päätös johtui puhtaasti palkkakatosta. Scott ei voi olla NHL:ssä sopimuksensa takia. Hänen bonuksensa ovat liian korkeat – niillä on seurauksensa, Bluesin GM Doug Armstrong valitteli viime viikolla The Athletic -sivustolle.

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa vuosina 2017-2020 pelannut Perunovich joutui jättämään koko viime NHL-kauden (2020-21) väliin olkapäävamman takia.

Perunovich on alkujaan Bluesin kesän 2018 toisen kierroksen (45.) varaus.