Aleksander Barkovin taannoinen loukkaantuminen NHL:ssä tarkotti valtavaa näytön paikkaa Florida Panthersin toiselle suomalaiselle tähtisentteri Eetu Luostariselle. Ykköskentän keskellä Carolina Hurricanesia vastaan hyökännyt suomalainen selviytyi tästä urakastaan mainiosti.

– Luotimme häneen jo viime kaudella. Hänellä oli hyvä alku kauteen, mutta sitten tuli pieni alamäki, väsyminen. Tänä vuonna hän ollut sujut pelaamisen kanssa koko ajan, pantteripaitojen luotsi Andrew Brunette sanoi taalaliigan nettisivujen mukaan.

Kahden suunnan luottosentteri on tiedetty pelaajana, joka ei tingi töistään kumpaakaan suuntaan tippaakaan. Vuoden 2019 maailmanmestari on summannut tällä kaudella kahdeksassa pelissä kolme maalia tehotilaston näyttäessä samalla lukemaa +4.

– Hän on todella vastuullinen pelaaja puolustuksessa, mutta uskon hänellä olevan vielä paljon hyökkäyspotentiaaliakin. Potentiaalin esiin kaivamisen kanssa on vain tehtävä töitä.

Joukkuekaveri MacKenzie Weegar myönsi kaikkien olleen hermostuneita Barkovin jouduttua sivuun. Pelaaja oli kuitenkin samalla ylpeä siitä, kuinka jokainen Panthers-soturi astui esiin.

– Meidän jokainen pelaaja on ollut tällä kaudella esillä, ja Luostarinen kuuluu yhtä lailla tähän porukkaan. Hän astui hienosti isoon rooliin viime ottelussa ja oli uskomaton. Hän oli vahva aloituksissa ja oli avaintekijämme oman pään aloituksissa. Hänen itseluottamuksensa kasvaa koko ajan.

Florida kohtaa tiistaiyönä NY Rangersin kello 02 alkaen.