HELSINKI. Leijonat huudatti yli 8 000 -päistä kotiyleisöä torstaina kauden ensimmäisessä ottelussaan, kun Venäjä jäi EHT:n avanneessa Karjala-turnauksessa jalkoihin luvuin 3-0.

Tilastojen valossa Suomen ykkösmies oli pisteet 1+2 summannut Miro Aaltonen sekä nollapelin 17 torjunnalla varmistanut Juho Olkinuora. Numeroiden takana loisti Kärppien apukapteeni Saku Mäenalanen.

Liigan syöttöpörssiä johtava ja syksyllä 20 pelissä tehot 3+14 summannut nelosketjun laituri sai yleisön innostumaan päätöserässä. Hän taklasi siinä Artem Galimovin laitaan kovaa ja puhtaasti venäläishyökkääjän hermostuttua. Tämä huitoi Mäenalasta kintuille ja itsensä jäähylle.

Suomella onnistui kaikki, Venäjän vati kaatui hiljaa, mutta varmasti.

– Hah! Ehkä se oli pelin kuva, meillä oli hyvä alku peliin, vaikka ei saatu maalia. Oltiin koko ajan niskan päällä, ehkä oltiin fyysisempiä ja fiksumpiakin.

– Yleisön huudot kuuluivat tosi hyvin. Jaksaa paremmin pelata, kun yleisö on mukana. Oli hieno fiilis!

Yleisön arvo on konkretisoitunut sen jälkeen, kun sen paikalle pääseminen eri peleihin evättiin koronaviruksen alkuaikoina.

– Tosi hieno fiilis, oli yleisöäkin hyvin. Kyllä syttyi hyvin pellaamaan. Onhan näitä hieno pelata.

Alkukesän MM-hopeamies on eräänlaisessa etulyöntiasemassa moneen muuhun verrattuna. Hän on yksi niistä paristakymmenestä leijonapelaajasta, jotka pääsevät näyttämään taitojaan heti maajoukkuekauden kärkeen olympia- ja MM-kotikisojen lähestyessä.

– Onhan tässä tosi hieno vuosi tulossa, kaikki haluavat pelata varsinkin kotikisoissa ja olympiakisoissakin, tietenkin. On se sellainen pieni porkkana ja tavoite se kotikisoihin pääseminen. Hommia tehdään, että oltaisi vireessä, jos sinne päästäisi.

– Pystyy elämään päivän kerrallaan, seurajoukkuetekemiseen on se täysi keskittyminen. Sitä ommaa peliä kehitetään siellä.

Torniosta maailmalle ponnistanut Mäenalanen on ollut seurajoukkue Kärpissäkin erilaisessa tilanteessa. A-kirjainta paidassaan kantava pelaaja kuuluu urallaan ensimmäistä kertaa kapteenistoon.

– Ihan hyvin on mennyt, olen pystynyt olemaan tehokas. Pellaamaan pääsee paljon, joten silloin pitää myös tehdä tulosta. On vielä parantamistakin.

– Apukapteenin roolissa koittaa tehdä asiat mahdollisimman hyvin, kentällä koittaa näyttää esimerkkiä ja pelata meidän pelitapaa.