Moskovan Dynamo kaupittelee tiettävästi kahta supertähteään, pistepörssiä ylivoimaisesti johtavaa Vadim Shipatshjovia sekä entistä NHL:n tähtipuolustaja Slava Voinovia.

Nyt asiaan on ottanut kantaa myös Dynamoa kolmella edelliskaudella valmentanut konkariluotsi Vladimir Krikunov. 71-vuotiaan Krikunovin mukaan peliliike olisi Dynamon seurajohdolta todella ajattelematon teko.

– Shipatsjovista luopuminen olisi mielestäni ehdotonta typeryyttä! Jos ihmiset (seurajohdossa) käyttävät järkeään, kuinka he voisivat luopua hänestä? Miten voit syyttää häntä mistään, kun hän pelaa tuolla tavoin ja on kymmenen pistettä edellä lähintä kilpailijaa pistepörssissä? Et saa ikimaailmassa luopua tällaisista pelaajista. Voinov sen sijaan on yksi sarjan parhaista puolustajista, Krikunov tylyttää Match.tv:n haastattelussa.

– Mielestäni tällä ei ole mitään tekemistä taloustilanteen kanssa. Moskovan Dynamo ei voi olla mikään esikoulu, joka kasvattaa pelaajia, jotka pelaavat seurassa hetken ja siirtyvät sitten eteenpäin. Dynamo on joukkue, jonka ainoa tavoite on Gagarin Cupin voitto.

– Mielenkiintoisinta asiassa on se, että seuran piti taistella mestaruudesta varsinkin tällä kaudella. Heidän on löydettävä yksi maalivahti sekä kenties hyökkääjä kakkosketjuun, konkarivalmentaja neuvoo Dynamon seurajohtoa.

Taiturimaisen Shipatsjovin alkukausi runkosarjassa on ollut häkellyttävä tämän nakuteltua 25 peliin hurjat 38 (13+25) tehopistettä. Pistepörssissä 34-vuotias venäläisikoni on kuronut jo kymmenen pisteen eron kakkosena olevaan Niko Ojamäkeen.

Dynamo on KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantena, edellään vain Pietarin SKA sekä Jokerit.