Venäjän ihmepoika siirretty KHL:stä junioreihin – tehot kertovat 16-vuotiaan olevan ihan väärässä sarjassa

Matvei Mitshkov on ehkä koko maailman kirkkain junioritähti tällä hetkellä. Venäläinen maalitykki oli jo viime kaudella vuoden ali-ikäisenä lähellä rikkoa alle 18-vuotiaiden MM-kisojen maaliennätyksen.

Tällä kaudella Mitshkov on debytoinut Pietarin SKAn KHL-joukkueessa ja on ollut 16-vuotiaaksi valmiin oloinen sillekin tasolle. Kymmenessä ottelussa hän on kerännyt tehopisteet 2+1=3. Kaikki tehot jäivät yhteen peliin, sillä valtaosassa KHL-otteluitaan nuorukainen on jäänyt minuuttikaupalla alle kymmenen minuutin peliajalle tai jopa kokonaan ilman jääaikaa.

Tällä hetkellä Mitshkov pelaa kuitenkin junioriliiga MHL:ssä. Tehokkuuden perusteella 178-senttinen laituri on ihan väärässä sarjassa. Neljästä MHL-ottelustaan Mitshkov on tehnyt maalin jokaisessa ja pistesarakkeessa ovat lukemat 7+1=8.