Ufan suomalaiset jatkoivat Jokerien tappiokierrettä: ”Tehotonta puurtamista”

© Kuva: AK Bars

Jokerien huima lento KHL:ssä on toistaiseksi päässyt hieman laantumaan. 11 ottelun voittoputki meni poikki hiljattain ja nyt joukkue onkin ajautunut vastapainoksi kolmen tappion putkeen.

Perjantai-illan ottelussa Jokerit kohtasi vieraissa Salavat Julajev Ufan. Ottelussa Ufa meni avauserässä jo 2-0-karkumatkalle. Alex Grant kuitenkin kavensi toisessa erässä ja päätöserässä Philip Holm tasoitti ottelun ylivoimalla.

Ottelu eteni jatkoajalle, jota ehdittiin pelaamaan vain 35 sekuntia. Ratkaisumaali nähtiin suomalaispelaajien värkkäämänä, nimittäin Teemu Hartikainen passasi kiekon hyökkäysalueella Sakari Manniselle, joka pääsi ottamaan pari potkua eteenpäin ja laukoi napakasti kiekon Jokerien verkkoon. Loppulukemat olivat näin ollen Ufalle 3-2.

Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan joukkueen pelaaminen on ollut kohtuu hyvällä tasolla tappioista huolimatta.

– Oikeastaan koko vieraskiertue on ollut aika samanlainen. Meidän peli on vähän tehotonta puurtamista nyt. Me voitamme kaikki laukaustilastot lähes joka pelissä, mutta sellainen viimeinen terävyys puuttuu, Marjamäki summasi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Me olimme ensimmäisessä erässä todella hyviä. Kun katsoo mitä tahansa tilastoa näkee, että olimme hyviä vaikka tulos oli huono, Marjamäki painotti.

Ennen Ufa-ottelua Jokerit hävisi ensin Avtomobilist Jekaterinburgille 5-1 ja sitä ennen Traktor Tsheljabinskille voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Kolmen ottelun vieraskiertueelta mukaan tarttui siis kaksi pistettä. Kuten Marjamäkikin totesi, Jokerit laukoi jokaisessa ottelussa vastustajaansa enemmän, mutta maaleja ei vain syntynyt tarpeeksi.

Ensi viikolla Jokereilla on mahdollisuus kääntää kurssiaan kotihallissaan, kun se pelaa Hartwall Arenalla peräti kolme ottelua. Näistä ensimmäinen käydään tiistaina kello 18:30 alkaen, kun vieraaksi saapuu Neftehimik Nizhnekamsk.

Mannisen voittomaalin Jokereita vastaan näet alta tai täältä.