Tampa Bay sai kauheaa kyytiä, vaikka vastustaja pelasi ilman suurimpia tähtiään – vakavan taudin läpi käynyt konkari koki ikimuistoisen päivän

© Kuva: Getty Images

NHL-kausi 2021-22 polkaistiin käyntiin Suomen aikaa keskiviikkoyönä ryminällä, kun hallitseva mestari Tampa Bay Lightning isännöi Pittsburgh Penguinsia. Stanley Cup -voittaja sai mestaruusviirin kotihallin kattoon, mutta siihen ne ensimmäisen pelin juhlat sitten jäivätkin.

Pens jyräsi peräti 6-2-voittoon, vaikka sen kokoonpanosta puuttuivat terveyshuolien takia tähtisentterit Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin. Penguinsissa onnistumiset jakautuivat tasaisesti, kun pisteille ylsi peräti 12 miestä.

Yksi upeimmista tarinoista sarja-avauksessa oli Brian Boylen panos. Pens tiedotti Suomen aikaa tiistaina iltapäivästä, että konkari siirtyy joukkueen leiriin kauden mittaisella pahvilla.

Krooniseen myelooisen leukemiaan vuonna 2017 sairastunut, mutta taudin sittemmin selättänyt Boyle pääsi sinuiksi uuden joukkueen samana päivänä sopimuksenteon kanssa nakutettuaan 0-2-maalin digitaalien näyttäessä aikaa 4.11.

Ottelun suomalaispelaajista Pittsburgh-leirin Kasperi Kapanen jäi pisteittä.