Nyt jysähti! Mikko Lehtosen NHL-sopimus revittiin – edessä paluu KHL:ään?

© Kuva: Getty Images

MM-kultapuolustaja Mikko Lehtosen sopimus Columbus Blue Jacketsin kanssa on purettu seuran toimesta.

Blue Jackets asetti 27-vuotiaan puolustajan tiistaina ns. unconditional waivers -listalle puolustajan jätettyä ilmoittautumatta AHL-seura Cleveland Monstersin riveihin tämän läpäistyä siirtolistan pari päivää aiemmin. Käytännössä peliliike tarkoittaa sitä, että NHL-seura purkaa suomalaisen sopimuksen välittömästi.

Viime kaudella Toronto Maple Leafsiä sekä Blue Jacketsiä 26 NHL-ottelussaa tehoin 0+6 edustanut Lehtonen solmi Blue Jacketsin kanssa vuoden jatkosopimuksen heinäkuun lopulla.

Koska yksikään toinen NHL-seura ei aiemmin poiminut suomalaista riveihinsä, näyttää Lehtosen paluu Eurooppaan tässä vaiheessa varsin todennäköiseltä. Lehtonen nousi NHL:ään puolustajan esitettyä loisto-otteita Jokereiden KHL-miehistössä. Suomalainen valittiin toissa kaudella KHL:n parhaaksi puolustajaksi.