Liiga perjantaina: Ilves katkaisi tappioputkensa, SaiPa pysäytti JYPin voittokulun

© Kuva: Velimatti Lehmusvuori

Liigassa pelattiin perjantai-iltana viiden ottelun kierros.

Ilves katkaisi neljän ottelun tappioputkensa voittamalla Jukurit kotonaan 5-2. Joukkueen tehokkaimpina pelaajina häärivät kaksi maalia tehnyt Antti Saarela sekä kolme syöttöpistettä kerännyt Petri Kontiola. Myös Joni Ikoselle merkattiin pisteet 1+1. Jukurit kärsi nyt viidennen peräkkäisen tappionsa.

SaiPa puolestaan haki Jyväskylästä 5-2-voiton JYPiä vastaan pelatusta ottelusta. Joukkueen ykkösketjussa pelanneet Ville Petman sekä Valtteri Lipiäinen tehtailivat pisteet 1+1. David McIntyre keräsi kaksi syöttöpistettä. JYPin puolelta maalinteossa onnistui superjunnu Joakim Kemell, jolle osuma oli jo kauden kymmenes. JYPin viiden ottelun voittoputki tuli päätökseensä.

Kärpät kukisti HPK:n kotonaan lukemin 4-3. Tappio oli HPK:lle ensimmäinen sen jälkeen, kun Jarno Pikkarainen otti joukkueen vetovastuun. Kärppien tehokkaimpia pelaajia olivat Topi Niemelä (1+2), Ville Leskinen (1+1) sekä Saku Mäenalanen (0+2).

Muissa otteluissa TPS voitti KalPan Turussa Juuso Pärssisen tehoillan (1+2) myötä lukemin 3-2 ja KooKoo kaatoi Sportin kotonaan numeroin 4-2 (Petteri Nikkilä 0+2).

Liiga jatkuu huomenna lauantaina kuuden ottelun kierroksen voimin.

Liiga perjantaina:

Ilves – Jukurit 5-2
JYP – SaiPa 2-5
Kärpät – HPK 4-3
KooKoo – Sport 4-2
TPS – KalPa 3-2