Columbus Blue Jackets on asettanut hyökkääjä Zac Rinaldon siirtolistalle. Muut NHL-seurat voivat nyt halutessaan napata Rinaldon riveihinsä ilman korvausta.

Syyt ratkaisun takana ovat selvät. Rinaldo kieltäytyi koronavirusrokotteesta, eikä Jarmo Kekäläinen nähnyt hänelle käyttöä. Tavallisesti siirtolistalta siirrytään AHL:ään. Kekäläinen ei halua Rinaldoa edes farmiseuran riveihin.

– Kantamme on ollut todella selvä, että organisaatiomme on sitoutunut tehdäkseen kaikkensa varmistaakseen pelaajiemme, valmentajiemme ja faniemme terveyden ja turvallisuuden, Jarmo Kekäläinen kommentoi.

– Kun otetaan huomioon COVID 19:n jatkuva vaikutus yhteisöissämme, me uskomme, että paras ratkaisu oli Zacin rokotestatuksesta johtuen, ettei hän siirry Clevelandiin. Kunnioitamme yksilön vapautta päättää rokotuksestaan, mutta meillä on velvollisuus tehdä niin kuin parhaaksi näemme organisaation kannalta. Kunnioitamme Zacin sopimusta, mutta jos hän haluaa pelata tällä kaudella ja yrittää onneaan muualla, sallimme sen.

Rokottamattomuus olisi haitannut Rinaldon osallistumista Columbuksen arkeen. Hän ei olisi esimerkiksi pystynyt matkustamaan Kanadaan vieraspelimatkoille.