NHL:ssä liitävän Edmonton Oilersin suomalaisvahti Mikko Koskinen on torjunut tällä kaudella kahdessa pelissä yhteensä reilun neljän erän ajan. 33-vuotiaan konkarin tekeminen on ollut mainiota, kun pikkumustat ovat tarttuneet jopa 95,9 prosentin tarkkuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on huima 1,37.

Suomalainen sai äskettäin ylväitä kehuja joukkueensa nettisivujen jutussa – ja kuten tilastot osoittavat, täysin ansaitusti.

– Koskinen esitti viime yön parhaan torjuntansa maalittomassa tasatilanteessa. Hän otti uskomattoman torjunnan viime kaudella 18 maalia tehneen Jakob Chychrunin vetoon.

Siitä alkoi Oilersin ylämäki, ja joukkue voitti Arizona Coyotesin lopulta peräti 5-1.

– Joukkueessamme oli havaittavissa paljon hyviä juttuja, mutta Koskinen torjui todella vakaasti, luotsi Dave Tippett jatkoi.

Konkari on joukkueessa lähtökohtainen kakkosvahti kanadalaisen Mike Smithin perässä.

– Mikko pelasi todella hyvin, ja haluaisin hänen nähdä pelaavan jatkossakin. Minun täytyy puhua maalivahtivalmentaja Dustin Schwartzin kanssa, ja teemme sitten lopullisen päätöksen. Hän pelasi nyt erittäin hyvin, enkä näe mitään syytä, miksi hän ei pelaisi huomennakin (lauantaiyönä).