Jari Kurri kommentoi: Jokerit teki kaikkensa saadakseen Mikko Lehtosen takaisin – ”Bobilla oli vähän muita ajatuksia”

© Kuva: Getty Images

Pienimuotoinen kohu oli valmis esimerkiksi sosiaalisen median syövereissä, kun Jokerit kauppasi NHL:n jättäneen Mikko Lehtosen pelaajaoikeudet Pietarin SKA:lle sunnuntai-iltana. Maailmanmestari oli Jokerien ykköstimantteja kausina 2019-21.

Viime kaudella hän lähti kuitenkin hyvissä ajoin Pohjois-Amerikkaan. Siellä pelejä kertyi Toronto Maple Leafsin ja Columbus Blue Jacketsin paidassa vain 26 kappaletta pistein 0+6.

– Otimme innolla vastaan tiedon siitä, että Bobi haluaa tulla takaisin Eurooppaan. Nähtiin, että meillä on hyvät mahdollisuudet saada hänet takaisin. Mutta keskustelussa lähti tuntumaan, että ehkä meillä ei niin hyviä mahdollisuuksia olekaan. Bobilla oli vähän muita ajatuksia, Jokerien GM Jari Kurri valaisi seuran kotisivuilla.

Jokerit yritti kuulemma kaikkensa saadakseen Lehtosen, mutta muut intressit veivät tämän Pietariin. Jokerit sai pakin tilalle yhdysvaltalaispuolustaja Brennan Menellin.

– Ei varmaan ollut helppo ratkaisu Bobillekaan ollut olla tulematta Jokereihin. Jos Lehtonen oli toissa kaudella KHL:n parhaita puolustajia, Menell oli sitä viime kaudella.

Jenkillä on sopimus NHL:n Toronton kanssa, mutta syksyllä hän on pelannut AHL:n puolella.