Huhhuh: Wayne Gretzky jäi taakse – Aleksandr Ovetshkin nousi harvinaisemman, mutta kivenkovan tilaston kärkeen koko NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Washington Capitalsin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin otti jälleen roolia NHL:ssä, nyt kahden osuman muodossa. Pelaajan seura kaatoi Ottawa Senatorsin maalitalkoissa 7-5, ja venäläinen nosti uransa maalimäärän jo 808:aan. Näistä runkosarjamaaleja on 737 kappaletta.

Samalla Ovetshkin pelasi uransa 84:nnen vähintään kahden maalin keikkapelin – ja nousi tässä kategoriassa koko sarjan kärkeen. Kukaan muu ei ole pelannut yhtä montaa useamman maalin vieraspeliä taalaliigassa.

Stanley Cup -voittaja on tilastossa kärki yhdessä Wayne Gretzkyn kanssa, mutta nyt kaikkien aikojen kiekkoilijakin jäi taakse. Kolmospaikkaa pitää hallussaan 71 ottelulla Brett Hull, eikä kärkiseitsikössä ole Ovetshkinin lisäksi muita aktiiveja.