Apuvalmentaja käytti NHL-pelaajaa seksuaalisesti hyväkseen – uhri paljasti henkilöllisyytensä: ”Olin peloissani”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin vuoden 2010 mestaruusjoukkue on ollut kohujen keskellä pidemmän aikaa. Videovalmentaja Brad Alrichia on epäilty pelaajien seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tähän mennessä häntä syyttänyt Chicago-pelaaja pitänyt henkilöllisyytensä piilossa.

Viime yönä uhri astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa ja paljasti henkilöllisyytensä. Kyseessä on Kyle Beach, 31. Beach kertoi tapahtumista TSN:n haastattelussa.

– Olin peloissani. Urani oli uhattuna. Tunsin olevani yksin enkä voinut tehdä mitään eikä minulla ollut ketään, kenen puoleen kääntyä, Beach kertoo.

– Ikinä ei voisi kuvitella, että joku, jonka pitäisi tehdä sinusta parempi jääkiekkoilija ja auttaa rakentamaan uraa, laittaisi sinut tällaiseen tilanteeseen.

Beachille oli ilmiselvää, että koko joukkue tiesi tapahtuneesta. Asia tuli esiin ikävällä tavalla.

– Sana leviää nopeasti. Homofobisia kommentteja tuli pukuhuoneessa, jäällä, ympäri areenaa kaikenlaisten ihmisten kuten pelaajien, henkilökunnan ja median läsnäollessa.

Beach on Chicagon ykköskierroksen varaus vuodelta 2008. Tällä kaudella hän on pelannut Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla EHC Erfurtin joukkueessa.