Jokerien ja HIFK:n kohtaamiset herättivät tunteita laajasti, niin Helsingissä kuin muuallakin. Otteluista puhuttiin kuukausi ennen ja jälkeen niiden. Yhdeksän vuotta sitten syksyllä pelien tapahtumat nousivat kuitenkin täysin eri leveleille likaisten touhujen takia.

Joukkueet kohtasivat lyhyen ajan sisään kahdesti European Trophyssa liigakauden alla, ja ensimmäisessä kohtaamisessa Jokerien Jarkko Ruutu tööttäsi HIFK:n Iiro Pakarisen hajalle. Tästä alkoi sellainen tapahtumasarja, joka ei suomalaisesta kiekosta unohdu koskaan.

Seuraavassa matsissa oli luvassa tappeluita, ja ex-kiekkoilija Jere Karalahden vetämässä WICKED GAME -podcastissa äskettäin vieraana ollut Semir Ben-Amor myönsi tietävänsä tämän.

– Kaikki tiesivät, että tappelu tulee. Mutta se, että mä ottaisin soittanut ja sanonut, että ”hei mä tappelun sun kanssa, on ihan…”.

Kahakat eivät siis olleet sovittuja ennakkoon.

Seuraavassa matsissa HIFK:n kovaotteinen Ilari Melart iski taklaaja Ruudun kimppuun, mutta tämä ei vastannut huutoon. Sen jälkeen tapahtumasarja sai totaalisen ylilyönnin. Ben-Amor tuli askiin, taklasi HIFK-tähti Ville Peltosta ja alkoi moukaroimaan tätä rumasti.

– Pohdittiin, että miten asiassa edetään. Todettiin siinä hetkessä, että lohikäärmeeltä katkaistaan pää. Me otetaan suoraan isoin henkilö ja ilmoitetaan, että tapaus on tässä, Ben-Amor kertoi.

– Ei me sieltä (Siim) Liivikiä lähdetä hakemaan. Ei siitä ole mitään iloa. Minä olin se, joka sen teon teki. Näin siinä sattui käymään, ei siinä sen ihmeempää. P*skanmarjat siinä suunnitelmallisuutta ollut.

– Ensimmäinen lyönti osui sillä tavalla, että polvet notkahtivat. Loppu oli show’ta. Jos omaa tilannetta miettii sen jälkeen, niin minähän kaiken sonnan sain. Sä otat luodin vastaan ja elät sen kanssa.

Ben-Amorille lätkäistiin pahoinpitelysyyte, Peltonen puolestaan oli pelikunnossa liiga-avauksessa – vaikka puhuttiin jopa uran lopusta.

– Oli se kova paikka. Ihminen tässä olen, enkä halua kenellekään aivovammaa. Olin mediatietojen varassa ja oletin, että sille oikeasti sattui jotain. Totta hemmetissä siinä on p*ska fiilis. Olen tehnyt jotain sellaista, mikä ei todellakaan ole ookoo.

Ben-Amor sai käsiinsä asianosaisena lääkärin lausunnon syytteen takia.

– Voin sanoa suoraan, että mulla on täysin puhdas omatunto ollut sen jälkeen.

– Onneksi Ville pääsi pelaamaan.

Keskustelussa kävi selväksi, että Jokerien hyökkääjälle yritettiin saada mahdollisimman pitkä pelikielto panttaamalla faktoja Peltosen terveydentilasta.

Voit katsoa asiallisen ja suoraselkäisen keskustelun kokonaisuudessaan tästä.