Voiko NHL-tähtimestarin ennätyksiä rikkonut suomalainen suurlupaus nousta jo nyt taalaliigaan? “Loistava organisaatio – oikea paikka minulle”

© Kuva: Getty Images

Espoolaislähtöinen Filip Lindberg on pelannut pääasiassa Suomen nuorten eri ikäkausisarjoissa sekä NCAA:ta rapakon takana UMassin joukkueessa kausina 2018-21. Seuraavaksi edessä voi olla isommat ympyrät, onhan maalivahdilla parivuotinen sopimus Pittsburgh Penguinsiin.

– Tämä on hyvä paikka minulle. Pens on loistava organisaatio ja oikea paikka minulle, NCAA:n viime kauden mestari sanoi Penguinsin kotisivuilla.

22-vuotiaan maalivahdin ammattilaisura pyörähtää vauhtiin nyt syksyllä.

– Kolme vuotta UMassissa olivat minulle hyviä. Paransin ja menestyimmekin, joukkue oli hyvä. Tuntui, että halusin edetä uralla ja olen nyt kiitollinen, että olen tässä tilanteessa.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari oli yliopistosarja NCAA:ssa kaikkiaan erinomainen, ja esimerkiksi torjuntaprosentit näyttivät kausien päätteeksi vanhimmasta tuoreimpaan lukemia 93,4, 92,7 ja 94,9. Pensin sivuilla kerrottiin, että suomalainen rikkoi lukuisia kouluennätyksiä, joista osa oli Los Angeles Kingsin kaksinkertaisen Stanley Cup -mestari Jonathan Quickin nimissä.

NHL:n tulokasleirin aikana kommentteja antanut Lindberg on nopea, peliä hyvin lukeva vahti. Rungossa on pituutta Eliteprospectsin mukaan 185 senttiä, painoa vahdilla on 88 kiloa.

– Esimerkiksi Juuse Saroskaan ei ole isoin kaveri, mutta hän tietää, mitä tehdä. Hän on erittäin nopea ja aggressiivinen – ja se on hyvä tyyli meidän tyyppisille pelureille.

Pensin maalivahtiosastolla vastuusta kamppailevat ensi kaudella kenties kaikkein kovimmin Tristan Jarry ja Casey DeSmith.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.