Kaikki jääkiekosta vähääkään ymmärtävät kykenevät myöntämään sen, että Patrik Laineen viime kausi oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Kauden 46 ottelua toivat Winnipeg Jetsissä ja Columbus Blue Jacketsissa vain 24 pinnaa – 12+12. Tehotilasto tykillä jäi peräti 28 astetta pakkaselle.

Seurajoukkuetasolla Suomen mestaruuden voittaneella pelaajalla riittää kuitenkin itseluottamusta. Laine kertoi nykykuulumisia NHL:n nettisivuille loppuviiikosta Blue Jacketsin ensimmäisen harjoitusleiritreenin jälkeen.

– En usko, että minun tarvitsee todistaa enää mitään, hyökkääjä sanoi sen jälkeen.

– Mielestäni olen osoittanut sen, mihin kykenen tässä sarjassa. Tein yli 40 maalia kaudella 2017-18 (44). Se ei ole jokapäiväistä settiä läheskään kaikille tämän sarjan pelaajille.

– Sen takia näen, ettei minun tarvitse todistella mitään.

Terveestä ja asiallisen kuuloisesta itseluottamuksesta huolimatta tamperelainen haluaa kliseisesti sanottuna mennä eteenpäin.

– Niin, haluan olla parempi siltikin. Ei sillä ole väliä, että olisinko tehnyt vaikka 70 maalia viime kaudella.

Sinitakkien uusi luotsi Brad Larsen muistutti siitä faktasta, ettei Laineen viime kauden loppu ollut mitenkään erityisen hehkeä.

Totta, sillä 11 viimeistä peliä menivät maaleitta tehoin 0+4.

– Laine on jättänyt sen taakseen. Minäkin olen jättänyt sen taakseni. Tämä on uusi alku hänelle.

MM-kisoissa hopeaa ja nuorten eri ikäkausimaajoukkueissa MM-kultaa ja -hopeaa voittanut Laine deletoi viime kauden mielestään kuulemma heti kyseisen sesongin loputtua.

– Heti, kun otin luistimet pois jaloista viimeisen matsin jälkeen. Minun piti painaa deletenappulaa.

– Olihan se rankkaa, mutta ei sille enää voi mitään. Urheilijat tietävät kokevansa ylä- ja alamäkiä. Olisihan se aika tylsää, jos pelaisi jatkuvasti hyvin.

– Näissä hetkissä on taisteltava ja yritettävä päästä eroon moisista.

– Viime kaudella olin aika huono.

Nyt tykillä on mahdollisuus loistaa vähintään 82 pelin verran – ja kenties enemmänkin ensi kesän oven takana odottavien pudotuspelien myötä.

– Siitä olen innoissani.