Suomalaispakin aika koirankopissa viimein ohi! Nyt puhuu NHL-valmentaja: ”On standardeja, joihin haluaa pelaajien yltävän”

© Kuva: Getty Images

Suomalaispuolustaja Sami Niku on ollut vuosien ajan Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Mauricen koirankopissa. Vaikka Niku valittiin tulokaskaudellaan AHL:n parhaaksi puolustajaksi, kun hän tykitti 76 ottelussa tehot 16+38=54, ura NHL:ssä ei missään vaiheessa auennut.

Ei ollut yllätys, kun Winnipeg päätti viimein tänä syksynä ostaa Nikun sopimuksen ulos. Nyt suomalaispakki on vapaa jatkamaan uraansa, missä itse haluaa.

Maurice kommentoi Nikun vaikeaa taivalta Winnipegissä toimittaja Mike McIntyrelle.

– Olen iloinen hänen puolestaan ja tämä hoitui mielestäni hyvin. Sami voi pelata liigassa ja niin hän luultavasti tekeekin. Hänen pelityylinsä huomioonottaen meillä on jo Morrissey ja ja Pionk, jotka ovat taitavia jätkiä, ja sitten meillä on joitan kavereita, jotka ohittivat hänet, Maurice kertoo.

– Nyt hän saa mahdollisuuden, emmekä halua pidätellä ketään. On myös standardeja, joihin haluaa pelaajien yltävän. Tämä oli tietysti hänelle vaikeaa ja toivomme, että kaikki sujuu hyvin. Pidän hänestä. Asiat eivät vain toimineet täällä hänen kannaltaan.