Pensillä karmeita loukkaantumishuolia – Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin kohtalot puhuttavat: ”Ei heitä voi korvata”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsin leiristä kantautui äskettäin surkeita uutisia, kun seura kertoi tiedotteessaan Sidney Crosbyn ranneleikkauksesta. Se onnistui, mutta pelaaja joutui silti peräti kuuden viikon sairaslomalle.

Kanukkitähdelle tehtiin leikkaus samaan ranteeseen myös kesken viime kauden.

– Sid on käsitellyt tätä asiaa jo usean kauden ajan. Koimme tämän leikkauksen olleen paras tapa edetä tässä asiassa. Luulen, että me kaikki olisimme halunneet ryhtyä tähän toimenpiteeseen jo kuukausi tai jopa kaksi sitten, GM Ron Hextall sanoi NHL:n nettisivuilla.

– Nyt tilanne on mikä on. Positiivista tietysti on se, että runkosarjan ensimmäiseen matsiin on aikaa se kuukausi.

Pens kärsii jonkinlaisesta sentteripulasta, kun sivussa on myös Jevgeni Malkin. Hextall ei tiedä sitä, koska venäläinen palaa.

– Tiedämme enemmän harjoitusleirillä joskus. Hän tapaa silloin lääkärin.

Kuten kaikki tietävät, ovat Crosby ja Malkin kummatkin maailmanluokan pelimiehiä vielä vanhoina päivinäkin. Joukkueen kapteeni ja apukapteeni ovat latoneet kaikki taalaliigan sarjapelit huomioiden yhteensä hämmentävästi lähes 3 000 tehopistettä.

– Ei heitä voi korvata. Toivottavasti mahdollisuutensa saavat pelaajat tarttuvat tilaisuuksiinsa.