Carolina Hurricanes kohautti sunnuntaina kiekkomaailmaa, kun joukkue teki sopimustarjouksen (offer sheet) Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjälle Jesperi Kotkaniemelle.

Kotkaniemi hyväksyi 6,1 miljoonan dollarin jättipalkan takaavan sopimustarjouksen, joten Montreal Canadiensille annettiin seitsemän päivää aikaa vastata tarjoukseen. Jos Canadiens jättää vastaamatta tarjoukseen, Kotkaniemi siirtyy Carolinaan ja Canadiens saa siitä kompensaationa Hurricanesin 1. ja 3. kierroksen varausvuorot.

Montrealissa toimivan Sport FM 91,9 -radiokanavan juontaja Georges Laraque on nyt saanut mielenkiintoista lisätietoa Kotkaniemen tilanteesta. Montreal Canadiensin entinen NHL-gooni raportoi, että Kotkaniemi ja Hurricanes ovat sopineet jo valmiiksi ”pitkän” jatkosopimuksen. Laraquen lähteiden mukaan NHL-sopimus toisi Kotkaniemelle n. neljän miljoonan dollarin palkan.

Tämä kaikki edellyttää kuitenkin sitä, ettei Canadiens vastaa Hurricanesin offer sheetiin.

Jatkosopimuksen virallistaminen ei kuitenkaan tapahtuisi aivan heti, sillä NHL:n CBA:n sääntöjen mukaan offer sheetin avulla sopimuksen tehnyt pelaaja ei saa tehdä jatkosopimusta, kuin vasta tammikuun 1. päivä.