Onko tässä NHL:n ensi kesän halutuin puolustaja? ”9 miljoonan dollarin vuosipalkka tulossa”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin ykköspuolustaja Morgan Riellystä on tulossa ensi kesän tavoitelluin puolustaja NHL:n vapailla markkinoilla, arvioi NHL-sisäpiiritoimittaja Chris Johnston.

Toronto Sunin kolumnissaan Maple Leafsin tilanteeseen kantaa ottanut Johnston arvioi alkavasta kaudesta vain viisi miljoonaa dollaria tienaavan tähtipuolustajan tulevan sopimuksen vuosipalkan kohoavan jopa yhdeksään miljoonaan dollariin.

Johnston nostaa Riellyn tulevan sopimuksen samaan kategoriaan tänä kesänä jatkosopimukset solmineisiin NHL:n raskaan sarjan puolustajiin Cale Makariin, Zach Werenskiin, Seth Jonesiin sekä Dougie Hamiltoniin.

Nykyisen markkina-arvonsa mukaista sopimusta viime kauden 53 runkosarjapelissä tehot 5+30=35 kerännyt Rielly tuskin Torontosta tulisi saamaan, sillä Leafs on jo käyttänyt lähes 68 miljoonaa dollaria kauden 2022-23 palkkabudjetistaan, vaikka sillä on kiinnitettynä vasta 14 vakituisesti NHL:n puolella pelaavaa pelaajaa. Sen sijaan vapailta markkinoilta tarjolla saattaisi olla todellinen mammuttisopimus.

Johnston nostaa toiseksi tulevan kesän mielenkiintoisimmaksi puolustajanimeksi John Klingbergin. Ruotsalaispuolustajan seitsemän vuoden sopimusta on jäljellä enää tuleva kausi. 29-vuotias taituri tulee jatkossa saamaan selvän korotuksen NHL:n nykyisen palkkatason mukaan edulliseen 4,25 miljoonan taalan vuosipalkkaansa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.